Чому китайці не можуть пити молоко?

Головна причина – відсутність лактози У молоці перебуває важкий цукор – лактоза. На його засвоюваність впливає фермент лактазу. І ось саме з наявністю його в організмі, а точніше, недостатньою чисельністю у китайців труднощі.

Багато сучасних китайці не здатні перетравлювати не тільки молоко, але і молочні продукти через відсутність особливого ферменту «лактазу». Смак навіть найніжнішого сиру їм здасться різким, тухлим та неприємним.

Лактаза – це фермент, який необхідний для "перетравлення" лактози (складного цукру), який міститься в молоці. І ось уявіть в організмі китайця мінімум лактази, він п'є молоко що містить лактозу, і організм просто не може перетравити цей продукт. Починається діарея, проблеми із ШКТ.

Це вся Південно-Східна Азія, включаючи Китай, Індокитай, більшість жителів Індонезії, Індії, Японії, понад 60 відсотків жителів Африки. Навіть у європейських народів, наприклад, у греків, італійців, поляків — більшість населення взагалі не може пити молоко. Вони мають непереносимість лактози.