Чому кажуть кухонна сіль?

На полатях сіль сушили, а потім зсипали в мішки. Майже до кінця ХІХ століття проіснував такий спосіб отримання солі, зберігаючи високу значущість солеварного промислу. Відтоді слова “варя” і “кухар” лягли в основу значення сучасної кухонної солі.

Кухонна сіль, або харчова сіль (хлорид натрію, NaCl; вживаються також назви хлористий натрій, кам’яна сіль, “столова сіль” або просто “сіль”) – харчовий продукт, що являє собою безбарвні кристали.

Кухонна сіль – це теж харчова сіль, яка використовується для приготування їжі, але отримують її методом очищення, а також шляхом випарювання сольових розчинів. На упаковці кухонної солі зазвичай є написи, що вказують на те, яким способом її отримано.