Будь-яку їжу, приготовлену з використанням олії – крупи, м'ясо або овочі теж необхідно є в теплом вигляді. У холодному вигляді жири гірше розщеплюються, з'являється дискомфорт та тяжкість у животі. Взагалі, дієтологи рекомендують всю їжу, що зазнала термічної обробки, є теплою.
Тому що відчуття смаку – це суто хімічний процес, який відбувається на смакових рецепторах нашої мови. Тобто повноцінно реакція пройде тільки тоді, коли їжа буде оптимальною температурою (підвищення температури сприяє прискоренню реакції, як відомо).
Обробка їжі за допомогою нагрівання допомагає заздалегідь виробитись корисним хімічним речовинам. До того ж, гаряча їжа поглинається повільніше, що також корисно для організму. Він поступово обробляє отриману їжу та повільно, але правильно засвоює поживні речовини.