✅Еспресо, як вважають італійці, дуже допомагає перетравленню їжітому вони п'ють його після їжі. Ніякого капучіно чи інших варіацій кави з молоком – тяжкість у шлунку та розлад травлення забезпечені (знову ж таки, на думку деяких італійців).
Головна особливість: кожному добу в Італії притаманний свій напій. Вранці на сніданок – latte macchiato або капучіно, які для італійців є виключно ранковими напоями, тому що з молоком. Тому п'ють їх максимум до полудня, пізніше практично ніколи.
Увечері після вечері – deca, тобто без кофеїну. Протягом дня, як правило, будь-який поважає себе італієць обов'язково заглядає пару разів у бар на каву, вибираючи між marocchino, corretto, al vetro, caffe d'orzo, granita di caffè із збитими вершками, caffè shakerato та іншими.
На думку італійців, це напій у першій половині дня. На Апеннінах каву з молоком вживають до 11 години. Вважається, що пізніше вживання латте та інших молоковмісних рецептів порушує травлення. В будь-якому випадку латте ніколи не п'ють після їжі, а лише між їдою.