Чому гриби пахнуть грибами?

Серед усіх представників царства грибів найкраще леткі речовини вивчені у базидіоміцетів — саме до них належать більшість їстівних плодових грибів, які ми збираємо у лісі. Характерний грибний запах зумовлює наявність органічної сполуки 1-октен-3-ол (Див.Sep 6, 2016

Секрет апетитного аромату білих грибів та глив відкрили фахівці інституту біохімічної фізики РАН та Російської економічної академії ім. Г. Плеханова.

Сирі гриби не повинні пахнути ліками, якщо у грибів з'явився дивний запах, швидше за все вони зіпсувалися. А ось мариновані, можуть пахнути ліками. Такий запах з'являється при додаванні йодованої солі чи деяких консервантів.

Ці гриби зовсім позбавлені якихось неприємних запахів, скоріше навіть навпаки. Запах блідої поганки, наприклад, нічим не відрізняється від запаху печериці. Усе отруйні гриби мають неприємний смак, а їстівні приємним. Ця думка загрожує небезпечними наслідками.