Чому гречку кидають у киплячу воду?

Досвідчені кулінари вважають за краще кидати гречку в киплячу воду. Річ у тім, що крупа, яку кинули в окріп, не стає клейкою. Це пов’язано з “реакцією” гречки на високу температуру: вона не “розкисає”, як за низьких температур.Aug 17, 2021

Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Багато хто закидає гречку в уже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба відразу після додавання крупи.

Залити гречану крупу холодною водою і поставити на сильний вогонь. Вода обов’язково має бути бути бути бутильованою або очищеною за допомогою фільтра. Якщо немає можливості використовувати очищену воду, то взяти кип’ячену. Щойно вода закипить, додати дрібну сіль із розрахунку ½ ч. л. гречки.

Настояна в холодній воді гречка залишається жорсткою і розсипчастою. Щоб отримати страву, більше схожу на кашу, необхідно провести термічну обробку. Пропорція зберігається, а у воду допускається додати трохи солі. Залиту крупу накривають рушником і залишають на 9 годин.