Чому гранатовий сік потрібно розбавляти із водою?

Краще розбавляти сік водою, щоб не провокувати рефлюкс через підвищену кислотність продукту. Краще готувати сік самим, за допомогою блендера чи соковижималки. На одну склянку використовують два-три гранати. Можна купити свіжий сік на ринку – найкраще, якщо ви простежите за процесом приготування.Jan 4, 2020

Не рекомендується його прийняття в чистому, не розбавленому вигляді. Розбавити гранатовий сік можна кип'яченою водою, буряковим чи морквяним соком. Протипоказання до прийняття гранатового соку у чистому вигляді пояснюються тим, що сік має скріплюючі властивості, що добре при лікуванні діареї.

Натуральний свіжий Гранатовий сік або промисловий сік прямого віджиму не можна вживати в чистому вигляді, оскільки в ньому присутні активні кислоти, здатні пошкодити зубну емаль та порушити роботу шлунково-кишкового тракту.

«В гранатовому соку містяться в'яжучі речовини, які дуже роз'їдають емаль. Тому пити його краще через трубочку і після прополоскати рота або почистити зуби. Плюс, у багатьох людей цей сік викликає запори. І це потрібно насамперед враховувати вагітним жінкам.