Чому готувати в чавуні краще: переваги та секрети

Готувати в посуді з чавуну – старий, але надійний спосіб досягти ідеального результату при приготуванні найрізноманітніших страв. Чавунний посуд має низку переваг перед іншими матеріалами і став популярним серед шеф-кухарів та любителів кулінарії. Щоб зрозуміти, чому готувати у чавуні краще, треба звернути увагу на його особливості.

По-перше, чавун добре зберігає тепло, що дозволяє рівномірно розподіляти його по всій площі посуду та рівномірно готувати продукти. Завдяки цьому, у страві зберігаються всі вітаміни та поживні речовини, а також насичений смак та аромат.

По-друге, чавунна сковорода або казан покрита спеціальним шаром, який запобігає пригоранню та обгоранню їжі. Це робить чавунний посуд чудовим вибором для приготування страв, які вимагають тривалого гасіння або смаження на повільному вогні.

По-третє, чавун дуже міцний матеріал, тому посуд із нього може служити вам довгі роки. Він не тріскає і не дряпається, і не боїться високих температур. Більш того, з кожним використанням чавун тільки покращується, завдяки чому він стає все кращим і опановує нові смаки та аромати.

Чому готувати в чавуні краще
  • Покращує смак страв
  • Поступово розподіляє тепло
  • Зберігає харчову цінність
  • Довговічний і надійний
  • Натуральний та екологічно чистий матеріал
  • Може використовуватись на всіх видах плит
  • Можна використовувати в духовці та на відкритому вогні
  • Простий у догляді

Чому чавунний посуд кращий?

Чавун нагрівається не моментально, а поступово і рівномірно, може розігріватися до дуже високої температури і страви в ньому не пригорять, незважаючи на відсутність будь-якого антипригарного покриття. У процесі готування (і після) посуд довго зберігає та віддає тепло – ідеально для приготування м'яса та томлення страв. Збережена копія

У чому сенс чавунної сковороди?

На чавуні можна смажити або гасити овочі, гриби, м'ясо, рибу або інші продукти, які потребують тривалої теплової обробки. Як правило, сковороди з чавуну мають товсте дно та стінки, через що довго зберігають тепло і не остигають.

У чому недоліки чавунного посуду?

висока теплоємність. Посуд довго нагрівається і довго остигає; низька теплопровідність – матеріал повільно сприймає тепло; через особливості виробництва чавунний посуд завжди масивна та важка.