Чому готується при 180 градусах?

gradus – поділка шкали, крок, щабель) позначається °. Один повний оберт відповідає куту в 360°. У прямому куті, таким чином, 90°, у розгорнутому – 180°. Причина вибору градуса як одиниці вимірювання кутів невідома.

Чому лікарі не рекомендують смажити? У процесі обсмажування частина жиру поглинається обсмажуваним продуктом, унаслідок чого значно підвищується калорійність страви. За температури вище 180 °С жир розпадається на смолисті та газоподібні речовини, які різко погіршують якість продуктів.

У більшості рецептів, пов’язаних із випіканням або запіканням чого-небудь у духовці, – чи то куріпка, чи то скумбрія, чи то різдвяне поліно, чи то звичайний качан капусти – наказують готувати за 180 градусів.