Чому глютен це погано?

Глютен досить складно перетравлюється, для його обробки людина повинна мати повністю здорове травлення. Якщо глютен надходить в організм у надлишку, це може викликати подразнення кишкових ворсинок і вплинути на процес перетравлення їжі в цілому.Mar 16, 2018

В яких випадках глютен може завдати шкода? З особливою обережністю до вживання продуктів, які містять глютен, слід відноситися хворим з таким діагнозом як целіакія або, як її ще називають, глютена ентеропатія. При цьому захворюванні клейковина, потрапляючи в організмпросто руйнує ворсинки тонкого кишечника.

Глютен – джерело запалення не тільки внутрішнього, а й зовнішнього, тому часто стає причиною акне, алергічних висипів та екземи, а ще – прискорює старіння шкіри, оскільки «склеює» колаген. Позбутися целюліту або помітно зменшити його прояви.

Не до кінця розщеплені фрагменти глютена викликають ушкодження слизової оболонки тонкої кишки з розвитком її атрофії та порушенням всмоктування різних поживних речовин.