Чому білий кокос?

Молодий свіжий кокос – це не якийсь особливий вигляд кокосів, а лише стадія дозрівання. Такий молодий горіх містить у собі прозору солодкувату і освіжаючу кокосову воду, яка потім у міру "дорослішання" перетворюється на біле молоко, потім на в'язку рідину, а потім і зовсім твердне.

Вибирати кокос потрібно так

  1. потрясти поряд з вухом, щоб почути, чи плескається всередині молоко. …
  2. оглянути кокос на предмет механічних пошкоджень та плям цвілі/гнили;
  3. оглянути 3 отвори на одному з кінців кокоса – вони повинні бути без цвілі і без гнили, бажано ненабагато темніші за самого кокоса.

Dhu'l-Q. 7, 1430 AH

Цікаво, що всі ці кокоси – Це різні стадії дозрівання. Зелений кокос знімають із пальми через 6 місяців після цвітіння. Собою він представляє великий горіх, покритий шкіркою зеленого кольори. У процесі дозрівання шкірка стає коричневий.

Кокос відновлює сили, зміцнює імунітет, покращує зір, має антимікробну та протизапальну дію. Кокосова вода здатна замінити собою фізіологічний розчин і має жарознижувальні властивості. Її рекомендують вживати при сечокам'яній хворобі та цукровому діабеті.