Молодий свіжий кокос – це не якийсь особливий вигляд кокосів, а лише стадія дозрівання. Такий молодий горіх містить у собі прозору солодкувату і освіжаючу кокосову воду, яка потім у міру "дорослішання" перетворюється на біле молоко, потім на в'язку рідину, а потім і зовсім твердне.
Вибирати кокос потрібно так
- потрясти поряд з вухом, щоб почути, чи плескається всередині молоко. …
- оглянути кокос на предмет механічних пошкоджень та плям цвілі/гнили;
- оглянути 3 отвори на одному з кінців кокоса – вони повинні бути без цвілі і без гнили, бажано ненабагато темніші за самого кокоса.
Dhu'l-Q. 7, 1430 AH
Цікаво, що всі ці кокоси – Це різні стадії дозрівання. Зелений кокос знімають із пальми через 6 місяців після цвітіння. Собою він представляє великий горіх, покритий шкіркою зеленого кольори. У процесі дозрівання шкірка стає коричневий.
Кокос відновлює сили, зміцнює імунітет, покращує зір, має антимікробну та протизапальну дію. Кокосова вода здатна замінити собою фізіологічний розчин і має жарознижувальні властивості. Її рекомендують вживати при сечокам'яній хворобі та цукровому діабеті.