Чи потрібно зрізати шпильки з камбали?

Відразу попереджу, що на це піде достатньо часу та сил, але це компенсується за столом. вам не доведеться випльовувати шипи, коли ви будете їсти смажену камбалу. Очищену камбалу розрізати вздовж навпіл, а потім кожну половинку – на невеликі шматочки впоперек тушки. Рибу посолити і поперчити.

Потрібно чи видаляти шкіру На жаль, про камбале цього сказати не можна. Шкірка у цієї риби жорстка з характерним гіркуватим присмаком. Якщо її не видалити, вона надасть страві неприємного йодистого запаху, який може спричинити кулінарні невдачі.

Деякі видаляють шкіру у камбали – це якщо ви не любите зажаристу шкірку. Я ж віддаю перевагу смажити камбалу разом із шкіркою. Розрізаємо камбалу на порційні шматочки, солимо до смаку. Обвалюємо кожен шматочок нашої рибки в борошні.

Цю процедуру слід робити, якщо ви готуватимете камбалу зі шкіркою. Покладіть рибу на обробну дошку світлою стороною догори. Так ви бачитимете нутрощі, що просвічують, які потрібно видалити. Зробіть v-подібний розріз з двох сторін у голови, після чого видаліть її, захопивши при цьому нутрощі і зябра.