Чи потрібно заморожувати еклери перед випічкою?

Так, еклерові заготовки потрібно заморозити !Mar 24, 2017

Дуже важливо перші 15-20 хвилин взагалі не відкривати духовку. Адже саме в цей час під впливом високої температури в еклерах формуються ті самі заповітні порожнини. Відкривши духовку, ви створите різкий перепад температур і еклери моментально опадуть і не піднімуться.

Дехто заморожує і готові еклери з кремом, але потрібно сказати, що під час розморожування булочка стає вологою, і тягучою, однак, деяким саме це і подобається. Але якщо вже ви зважилися заморожувати готові еклери з кремом, то не варто їх покривати глазур’ю, або посипати цукровою пудрою.

Після випікання не варто відразу діставати тістечка з духовки. Бажано залишити їх у духовій шафі ще на 15 – 20 хвилин, вимкнувши підігрів.