Чи потрібно замочувати вівсяну крупу перед варінням?

Дієтологи рекомендують замочувати перед варінням усі крупи без винятку, у тому числі і вівсянку. Вівсяні пластівці достатньо замочити перед варінням на 15 хвилин. Тверді крупи, звичайно, краще замочувати на ніч. Mar 12, 2022

Щоб деактивувати антинутрієнти, злакові крупи необхідно замочувати на ніч або хоча б на кілька годин перед приготуванням. В результаті крупа перетравиться і засвоїться набагато краще.

Замочування круп та бобових знешкоджує антинутрієнти, у тому числі фітинову кислоту. Сприяє пробудженню ферментів, виробництву вітамінів у крупах та бобових.

Підсумки: переваги попереднього замочування круп: каша готується швидше, що зберігає більше корисних поживних речовин; видаляються лушпиння та непотрібні домішки; руйнується шкідлива фітинова кислота; вимивається "легкий" крохмаль, що знижує глікемічний індекс та забезпечує більшу ситість.