Чи потрібно замочувати рис Жасмин?

Жасминовий рис зазвичай не приправляють спеціями, щоб не перебити його запах. Круглозерний рис – клейкий і крохмалистий рис, використовується в різотто, десертах, запіканках. З цього рису готують роли та суші. Такий рис не потрібно промивати перед варінням, щоб зберегти його клейкість.

Кожен вид рису і рецепт вимагають конкретних інструкцій, але зазвичай це час замочування рису: Неподрібнений або неочищений цільнозерновий коричневий, чорний, червоний, дикий або інший невідшліфований рис: замочувати 6-12 годин Неочищений коричневий рис: замочувати 4-6 годин Тайський клейкий рис: замочити на ніч.

Жасмин – король вишуканих ароматних страв. Він чудово поєднується з будь-яким видом м’яса, рибою та морепродуктами. Зерна моментально вбирають соус і рідкі підливи. Тому рис чудово пасує до азіатських страв, таких як каррі і том-ям.