Замочування не допомагає позбутися фітинової кислоти, яка заважає засвоювати залізо, кальцій, цинк та інші мінерали з горіхів. Але це не означає, що є горіхи безглуздо. Вони все одно залишається достатньо білка та інших корисних для здоров'я речовин.
замочування горіхів сприяє деактивації інгібіторів ферментів (простіше кажучи, речовин, що уповільнюють перебіг ферментативної реакції) та допомагає позбутися фітинової кислоти, не корисної для організму; ця процедура зменшує гіркоту і додає плодам солодкуватий смак.
Чому важливо замочувати горіхи? Вся справа в фітиновій кислоті, яка міститься в горіхах, служить певним захистом плодів. Тому, щоб не було проблем із процесом травлення та горіхи засвоювалися краще, слід замочувати їх у воді.