Чи потрібно замочувати насіння?

Є насіння, яке без замочування проростає важко і довго. Замість того, щоб тижнями мучитися у сумнівах, зійдуть чи не зійдуть, краще запам'ятати правило. замочування обов'язково для: насіння, що містить захисні ефірні олії, які уповільнюють проростання.

Для більшості горіхів достатньо від 4 до 6 годин замочування, а ось мигдаль вимагає більш тривалої процедури – від 8 до 12 годинтому його найзручніше замочувати на ніч. Після замочування горіхи слід добре промити та просушити паперовим рушником.

До замочування обов'язкові насіння таких культур, як перець, капуста, огірок, кавун, томат та буряк. Це також стосується зерен бобових та гарбузових, які мають тверду оболонку. Насіння таких культур необхідно замочити у воді або іншій спеціальній рідині не менше ніж на 18 год.

Навіщо потрібно замочування насіння перед посадкою? Насіння замочують для того, щоб дати можливість рослині прокинутися і таким чином полегшити процес проростання після того, як його посіють у грунт.