Чи потрібно замочувати гриби перед чищенням?

З капелюшка гриба знімається слизова плівка, оскільки вона надає стравам деякий гіркуватий присмак. Перед чищенням маслюки в жодному разі не треба замочувати. Опеньки, лисички. Дані види грибів чистити не потрібно, з них тільки прибирають лісове сміття.18 May 2022

Деякі продукти при контакті з водою починають швидше псуватися. Наприклад, це гриби та ягоди. Якщо на грибах сильні забруднення, їх потрібно промити, але це варто робити безпосередньо перед приготуванням. Гриби не варто надовго залишати у воді, тому що вони вбирають її, втрачаючи свою структуру.

Все, що лишилося на столі, треба почистити. У маслюків і сироїжок ножем треба зняти покривну плівку, під якою захований білий капелюшок. Білі гриби, підберезники та подосиновики достатньо очистити від гілочок, листя та хвої. Після цього капелюшок кожного гриба потрібно розрізати на дві частини, відокремивши його від ніжки.

Перед варінням необхідно ретельно промити сушені гриби теплою водою для видалення піску. Після гриби потрібно замочити у холодній воді на 2-3 години, можна і на ніч. За цей час гриби «згадають» свою структуру та обсяг. Підсолювати воду для замочування слід тільки в тому випадку, якщо ви смажитимете гриби.