Чи потрібно закривати пляшку вина?

Найбільш оптимальним способом надовго зберегти вино у відкритій пляшці – це закупорити його назад і поставити в холодильник, де вино буде захищено від впливу тепла, світла та кисню. Саме ці три компоненти не дають дожити провину наступного дня, і перетворює його на жахливий напій.

Щоб урятувати вино від кисню, щільно закрийте його корком. Її необхідно встромити тією ж стороною, яка спочатку була звернена до напою. До речі, сьогодні у магазинах можна, можливо придбати спеціальні пробки для винаякі спростять вам завдання.

Воно втрачає інтенсивність своїх смакових характеристик: фруктові та квіткові ноти в ароматі зникають, а на перший план виходить кислотність та оцтові тони. Адже в відкритої пляшки відбувається природний окисний процес під впливом кисню. Пити таке вино вже, звісно, ​​не варто.

Точніші терміни зберігання відкритих вин: Рожеві вина: 5-7 днів Повнотілі білі вина: 3-5 днів Червоні вина: 3-5 днів Кріплені вина: 28 днів