Чи потрібно відварювати спаржеву квасолю для заморожування?

►Промийте стручки квасолі під холодною проточною водою і покладіть у друшлак або на рушник, щоб позбутися зайвої вологи. ►Перед тим, як заморозити квасолю в домашніх умовах, обов'язково бланшуйте її в гарячій воді. Це допоможе зберегти красивий колір бобових після розморожування.09 Jul 2021

Промиту квасоля опустити в киплячу воду і бланшувати 3 хвилини, після відкинути на друшляк і помістити на 3 хвилини в каструлю з крижаною водою. Просушити квасолярозфасувати по пакетах і заморозити. 3. Квасоля відварити на пару 3-5 хвилин|мінути|, відкинути на сито і просушити.

Заморожену стручкову квасолю перед жаркою варити не треба так як вона вже була проварена перед заморожуванням. Смажиться вона точно так само як і свіжа, єдине – перед жарінням її треба потримати на сковороді під закритою кришкою, на середньому вогні, 1-2 хвилини.

Заморожування свіже спаржі – варіант 1 Промиту та зачищену спаржу потрібно ретельно просушити – достатньо промокнути овочі щільними паперовими серветками. Сухі стебла фасують пакетиками і відправляють в морозильну камеру. Також овоч можна заморозити шматочками, що дуже зручно при приготуванні супів та рагу.