Коли ж кришка потрібна обов’язково? Тут усе просто. Накривайте каструлю кришкою в тих випадках, коли важливо, щоб волога а) затрималася в посуді якомога довше (наприклад, у разі тривалого тушкування жорсткого м’яса) або б) увібралася в продукт, а не пішла в атмосферу (як під час варіння круп).Jan 15, 2021
Тушкувати їжу потрібно виключно під кришкою ; Краще для цього використовувати посуд із досить товстим дном і стінками; Тушкування – це та техніка в приготуванні, яка виконується на повільному вогні; Якщо ви тушкуєте м’ясо , у рідину для тушкування можна додати трохи борошна.
Кришка захищає продукт від впливу кисню і, як наслідок, непотрібного загоряння, під час якого може утворитися горіла скоринка.
Варити курку потрібно на помірному вогні без кришки. У процесі варіння необхідно знімати піну, що утворюється. М’ясо можна зробити ароматнішим, додавши у воду цибулину, лавровий лист, мелений чорний перець або інші приправи.