Чи потрібно розморожувати кільця кальмара перед смаженням?

Кільця кальмара розморожувати не потрібно.

Мешканці Середземномор'я знають, як правильно чистити кальмари, заморожені або свіжі: спочатку їх слід розморозити при кімнатній температурі або в холодильнику, потім залити на одну хвилину окропом (за цей час шкірка згорнеться), злити окріп і помістити кальмари у холодну воду.

Щоб правильно відварити заморожені кальмари, закип'ятіть у каструлі 2 л води, додайте на смак сіль, а також перець горошком і лавровий лист. З останнім не переборщіть, інакше м'ясо морепродукту набуде гіркоти. Дайте воді зі спеціями трохи покипіти, буквально 5 хвилин.

3 хвилини Смажити кільця кальмара у великій кількості розпеченої олії 2-3 хвилини.