Чи потрібно робити вуглювання?

Вуглевання проходить у два етапи:

  1. Настоювання. У ємність із самогоном додаємо активоване вугілля. 3 столових ложки на літр. Настоювати не менше години, періодично помішувати.
  2. Фільтрація. Робимо щільний ватний фільтр і пропускаємо через нього самогон. На виході виходить кришталевий напій без сторонніх домішок.

3 Mar 2016

Оптимально вуглевати 30-40% самогон . Чим вище градус, тим більше домішок утримує спирт. Щоб зробити “чисту” настоянку, дистилят треба спочатку вугіллям вугілляти, а вже потім настоювати. Перед початком фільтрації вугілля необхідно промити.

Очищення самогону вугіллям (вуглеваніння) – найпростіший спосіб зробити навіть із рядового дистиляту напій рівня “сльоза”. Вуглювання – не обов’язковий етап у процесі виготовлення самогону, особливо якщо ви маєте в своєму розпорядженні хорошу апаратуру. Але навіть у цьому випадку вугілля допоможе пом’якшити смак готового напою.