Чи потрібно прожарити духовку?

Прожарювання – проста процедура, яка не потребує додаткових ресурсів, крім часу. Виконувати його потрібно не тільки перед першим увімкненням, але також після заміни скла на дверцятах, щоб видалити залишки клею. Бажано гартувати духовку і після чищення, оскільки сучасна побутова хімія дуже агресивна.

Перший запуск слід здійснювати «в неодружену»: із встановленими деками і без продуктів. Духову шафу при цьому потрібно добре прожарити на максимальній потужності. Після цього необхідно відкрити дверцята та включити витяжку для швидкого видалення диму, який може утворитися при згорянні консерваційного мастила.

Прожарити із застосуванням солі

  1. засипати дно дека (близько 1 см) сіллю;
  2. прибрати посуд у розігріту до 100°С духову шафу на півгодини;
  3. вийняти листяк тільки сіль потемніє; після того, як лист охолоне, змити сіль теплою водою.