Чи потрібно просівати борошно вищого гатунку?

Потрібно обов'язково просіювати борошно перед тим, як посипати робочу поверхню для розкочування тіста або робити французьку сорочку на деку. Завдяки цьому на випічці не залишатиметься білих щільних грудок. Багато в чому це виключно декоративний момент, але він теж дуже важливий.

Просіювання борошна не покращить ваші рецепти Щоб розвіяти будь-які сумніви: просіювання борошна, безумовно, не зіпсує ваш рецепт, але також і не покращить (в усіх інших випадках, крім шести вищезгаданих). Якщо борошно потрібно вводити поступово, це можна, можливо зробити і без просіювання.

Візьміть звичайний друшляк. Покладіть на нього чисту марлю, столовою ложкою додайте в посуд борошно і акуратно просіюйте.

Борошно першого ґатунку хороша для нездобної випічки (булок, пирогів, млинців, оладок, пасерування, національних видів локшини та ін.) і, звичайно, ідеальна для випікання різних хлібних виробів. Готові вироби черствіють із такої борошна повільніше.