Чи потрібно промивати водою спагетті?

У жодному разі не можна промивати холодною водою готові спагетті. У готову страву додають вершкове чи оливкову олію. Подають спагетті в глибоких тарілках, поверх викладають соус, який готується найчастіше на основі сиру та томатної пасти.

Пасту Barilla не слідує промивати після приготування. Промивання потрібне для того, щоб змити надлишок крохмалю. Зазвичай паста виділяє багато крохмалю і злипається, якщо її виготовлення використовувалася пшениця низької якості. А паста Barilla готується із високоякісної пшениці твердих сортів.

Чи потрібно промивати пасту після варіння? Промивати пасту не слід, тому що вона втрачає крохмаль, який «утримує» соус на поверхні макаронних виробів.

Не виливайте воду з-під макарон У процесі кипіння із борошна у воду виділяється крохмаль. І саме ця каламутна рідина допоможе зробити соус для пасти густим та однорідним. Крохмаль, що міститься в борошні, виступає як емульгатор і загусник.