Чи потрібно промивати дрібну кукурудзяну крупу?

Кукурудзяну крупу перед варінням теж не рекомендується промивати або замочувати. Бажано її просто перебрати і прибрати лушпиння, домішки та інше сміття. Якщо кукурудзяна крупа відволожилася і зім'ялася, то можна її просушити в духовці. В іншому випадку можуть завестися комахи.Apr 19, 2021

Які крупи можна, можливо не мити Не потрібно промивати манку, вівсянку або геркулесові пластівці. Ці продукти швидко вбирають воду та стають непридатними для їжі. Не слід замочувати та промивати кус-кус. Цю крупу можна перебрати вручну.

Справа в тому що кукурудзяну крупу перед варінням не стоїть промивати або замочувати. Досить просто перебрати і прибрати лушпиння. Якщо сталося так, що зерна відволожилися, то їх можна, можливо легко просушити у духовці. Сама кукурудзяна каша дуже корисна для організму.

У киплячу воду додайте промиту крупу. Пропорції для варіння кукурудзяний каші (Співвідношення крупи і води) 1:3 або 1:3,5. Варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, близько 10-15 хвилин, іноді помішуючи. Як тільки каша почне "пихкати", як манка, і вся вода вбереться, зніміть кукурудзяну кашу з плити.