Чи потрібно промивати чай перед заварюванням?

Промити його потрібно обов’язково, але чай з картонної пачки навряд чи витримає кілька заварювань. Тому промийте його невеликою кількістю більш прохолодної води (50-60 градусів), а потім вже заварюйте, як зазвичай.11 Jun 2016

Остиглий чай не тільки втрачає свої корисні властивості, а й перетворюється на небезпечну зброю. Через окислення на поверхні з’являється плівка, яка створюється з білкових молекул, кальцію, заліза, магнію, а також кофеїну, гуаніну і теофіліну.

У чайник для заварювання додай листовий чай із розрахунку 1 чайна ложка на людину і плюс ще одна ложка або 5 грам чаю на 100-120 мл. води. Почекай, поки окріп охолоне, і залий чайник гарячою водою. Через півхвилини зливаємо першу заварку.

Промити чай просто. Використовуйте малий об’єм води, щоб провести процедуру швидко. В іншому разі ви змарнуєте дорогоцінний час і чайний лист почне виділяти корисні речовини в першу воду. Залийте сухий чай гарячою водою до 90°С рівно настільки, щоб вода прикрила чайний лист і швидко злийте воду.