Крім клітковини, у разі закрепу також актуальним є вживання пребіотиків, які позитивно впливають на мікрофлору кишківника, стимулюючи її ріст і метаболічну активність. Зростання нормальної мікрофлори кишківника також стимулюється за рахунок додавання в раціон харчування біфідо- і лактобактерій (Хавкін А.
Пробіотики в разі закрепів
- Лактобактерії (Наріне, Лактобактерин, Ацилакт, Ацидобак)
- Біфідобактерії (Біфідумбактерин, Біфілонг, Полібактерин)
- Стрептокок (Біфідобак, Аципол, Йогулакт)
- Кишкова паличка непатогенна (Біфікол, Бактісубтіл, Колібактерин)
Mar 16, 2020
Пробіотики в разі закрепів допомагають відновлювати баланс кишкової мікрофлори. Корисні бактерії беруть участь у процесі травлення, позитивно впливають на перистальтику кишківника, знімають спазми живота. На відміну від проносних засобів діють м’яко і дбайливо.
Є продукти, які роблять випорожнення м’якшими, а кишечник змушують працювати активніше. Включіть у раціон: рослинні олії, свіжовичавлені овочеві соки, кисломолочні продукти – свіжий кефір, розсипчасті каші із сухофруктами, супи, фрукти, овочі в сирому й обробленому вигляді, корисну клітковину.