Чи потрібно перед смаженням варити папороть?

Вимочують зазвичай годин 12-15, змінюючи воду якомога частіше. У будь-якому разі солоність визначають на смак (папороть має стати майже прісною), з огляду на те, що в разі використання приправ, що містять сіль, страва може вийти пересоленою.

Як зварити папороть без замочування

  1. Свіжозібрані пагони папороті перед варінням промити прохолодною водою, обрізати кінчики.
  2. У велику каструлю з киплячою водою помістити стебла папороті, посолити і варити 7 хвилин.
  3. Воду злити, пагони папороті промити і запустити в нову киплячу воду, варити ще 12 хвилин.

Орляк можна додавати в супи, салати і запіканки, використовувати як начинку для пиріжків, млинців і вареників, робити з нього закуски, а також тушкувати, смажити і подавати як гарнір до м’ясних і рибних страв.