Чи потрібно мити м’ясо для супу?

Будь-яка теплова обробка усуває патогени за умови, що температура всередині м’ясного шматка досягла 55-60 оС. Тому при підготовці м’яса до варіння, запікання, смаження, тушкування миття зовсім не обов’язкове.

Сирі м’ясо і птиця Насправді мити сиру птицю, яловичину, свинину, баранину або телятину перед приготуванням не рекомендується. Пов’язано це з тим, що бактерії із сирого м’яса можуть під час миття поширитися на інші продукти харчування, посуд і кухонні поверхні.

Промивання м’яса тільки збільшує активність бактерій і сприяє їхньому розвитку. Якщо ви промиваєте м’ясо гарячою водою, то ви порушуєте текстуру на поверхні м’яса, що негативно позначається на готовому продукті. Це означає, що мокре м’ясо буде не смажитися, а скоріше тушкуватися, втративши при цьому свій смак і аромат.

Головна причина миття м’яса – бактерії. Але вони не проникнуть всередину продукту. Крім того, воно проходитиме термообробку, яка вб’є всі хвороботворні мікроорганізми. Після миття може змінитися зовнішня текстура м’яса, воно втратить смак і аромат.