Чи потрібно мити м'ясо перед маринадом?

Тому при підготовці м'яса до варіння, запікання, смажіння, гасіння миття зовсім не обов'язково. Промивання не має сенсу перед маринуванням для смаження на грилі чи мангалі. Маринад за кілька годин просочує та дезінфікує продукт. Подібним чином на м'ясо діє витримка в розсолі для в'ялення чи копчення.

Промивка м'яса тільки збільшує активність бактерій та сприяє їх розвитку. Якщо ви промиєте м'ясо гарячою водою, то ви порушуєте текстуру на поверхні м'ясащо негативно відбивається на готовому продукті. Це означає, що мокре м'ясо буде не смажитися, а швидше гасити, втративши при цьому свій смак і аромат.

Сирі м'ясо і птах Насправді мити сирого птаха, яловичини, свинини, баранини або телятини перед приготуванням не рекомендується. Пов'язано це з тим, що бактерії із сирого м'яса можуть при миття поширитися на інші продукти харчування, посуд та кухонні поверхні.

Не треба. Не робіть так ніколи. Ніколи не обполіскуйте сиру яловичину, свинину, баранину, курку, індичку чи ягнятину перед тим, як готувати її.