Чи потрібно мити червоний рис?

Підготовка червоного рису Рис слід ретельно промити холодною водою (до прозорості води) і відкинути на друшляк. Якщо ви хочете, щоб рис зберіг свою форму і не мав надривів висівкової оболонки, замочіть його в чистій холодній воді на півгодини.

Приготування

  1. У каструлю висипати крупу і залити холодною водою. …
  2. У процесі закипання з’являтиметься пінка, яку слід знімати шумівкою. …
  3. Перевірте на м’якість. …
  4. Після того як вимкніть вогонь, залиште крупу настоятися під кришкою близько 5 хвилин.
  5. Вилийте в рис олію і ретельно перемішайте.

Jul 30, 2561 BE

Час приготування – в середньому 30-40 хвилин після закипання. За 30 хвилин до варіння необхідно замочити зерна в холодній воді, щоб вони ввібрали вологу, – так оболонка рису збереже свою форму. Відварений червоний рис можна використовувати як гарнір або інгредієнт для салатів і гарячих страв.

Червоний рис використовують як самостійну страву, так і включають до складу інших страв. З нього роблять плов, запіканки, солодкі страви. Червоний рис гармонійно поєднується з морепродуктами, тушкованими овочами. Розсипчастий рис додають у салати.