Отже, чи потрібно кип'ятити пастеризоване молоко? Відповідь – ні. У процесі пастеризації осад випадає частина білків і мінеральні солі, а більшість вітамінів руйнується. Якщо ви додатково піддасте кип'ятіння, він повністю втратять свою харчову цінність.
У сирому молоці може бути кишкова паличка чи бруцельоз. Вони можуть призвести до гострих отруєнь до серйозного ураження органів з ускладненнями. Інша небезпека – лейкозне молоко.
Адже саме за дотримання таких норм продукт вважається безпечним. Висновок однозначний: через погані мікробіологічні показники ні домашній сир, ні базарне молоко сирим вживати не можна. Їх обов'язково потрібно кип'ятити, інакше можна, можливо отримати серйозне харчове отруєння.