Можна покласти… ні, мабуть, у цьому випадку ми не радимо класти сметануЯк би не рекомендували нам її «Книга про смачну та здорову їжу» та кухарі громадського харчування. Гостра, насичена ароматами копченостей солянка абсолютно не поєднується з вершковим смаком сметани. Але, як завжди – вибір за вами.
М'ясні солянки і грибну відпускають зі сметаною, а рибну – без сметани.
Подають солянку із зеленню, сметаною, але в жодному разі не з майонезом. Готувати солянку Досить просто, достатньо підготувати "начинку", дрібно її нарізати і додати заздалегідь зварений бульйон (м'ясний, рибний).
Солянку люблять за її кислуватий смак, тому лимон у складі продуктів дуже важливий. Найкраще додавати сік лимона після додавання всіх основних інгредієнтів, але не скоріше ніж за 10 хвилин до закінчення приготування.