Після видаляються очі і так звана дзьоба – вона знаходиться в місці з'єднання щупалець. Знімати або НЕ знімати фіолетову шкірку – питання смаку. У будь-якому випадку це робиться не на етапі чищення тушки, а пізніше.
Процес домашнього приготування та оброблення наступний:
- Уважно оглядаємо головоногого, м'ясо повинно мати коричневий відтінок із рибним запахом. …
- Ретельно промиваємо у проточній воді. …
- Розробити голову ножем. …
- Зі свіжого восьминога зняти шкіру майже неможливо, обдаємо тушку окропом, чистимо і знімаємо шкіру.
Jan 29, 2020
А ось національна кухня Мальти пропонує фаршированих восьминогів зі спагетті. – То їсти восьминогів можна їсти цілком? – Звичайно! Навіть очі, висушені на сковороді, їдять!