Краплинні кавоварки вміють готувати тільки один вид кави – американо. Це м’який, ненасичений напій із відносно низьким вмістом кофеїну. Ні еспресо, ні капучино ви в такій кавоварці приготувати не зможете.
Зварити його можна в гейзерній або крапельній кавоварці, кавнику, френч-пресі або у звичайній турці. Для цього засипаємо кавовий порошок у ємність і заливаємо холодною водою. Якщо варимо в турці, то чекаємо закипання, знімаємо з вогню і проціджуємо в кухоль. З кавоваркою все простіше – натискаємо кнопку і чекаємо.
Вчимося мистецтву разом. Як правильно збити молоко для капучино в кавомашині
- увімкніть кавоварку
- прогрійте керамічний молочник
- візьміть холодне молоко
- налийте в так званий пінчер (молочник) не більше 1/3 молока
- виберіть на кавоварці режим капучинатора
- дочекайтеся, коли з трубки витече вода і піде пара
Кавомашини крапельного типу – доступні та прості в експлуатації пристрої. З їхньою допомогою можна приготувати тільки один напій – фільтр-каву. Він не такий міцний, як еспресо, але вважається більш ароматним і насиченим, ніж американо.