Чи можна зберігати заготовки на балконі?

Температурні показники для солінь та заквасок, що зберігаються в бочках, інші – від -1°С до +4°С. Отже, на утепленому балконі рекомендується тримати тільки продукцію у скляній та металевій тарі, спеціально призначеній під консервацію.Jul 31, 2018

Ідеальна температура для зберігання домашніх заготівель – від 0°С до 15°С при відносній вологості повітря 75%. Добре простерилізовані, консерви у герметичній тарі можуть зберігатися за кімнатної температури, але все ж таки краще зберігати їх у прохолодному місці (до 15 ° С).

При температурі нижче 0 °C вміст банок заморозиться і розшириться, так що банк може луснути. А якщо навіть не лусне, то після її розтину на вас чекатиме неприємний сюрприз: весь вміст стане пухким і майже несмачним. Тож краще цього не допускати.

"Пожежні нормативи забороняють зберігати на балконі пально-мастильні, вибухонебезпечні, інші легкозаймисті речовини як потенційні джерела самозаймання.