Заморожені ягоди можна зберігати у морозильній камері до 12 місяців. Але за умови, що температура в ній буде не вищою за -18°C. Якщо температура морозилки – від -12 ° C, зберігати заготовки можна не довше чотирьох місяців.Aug 26, 2022
Зберігати заморожені ягоди краще в невеликих пакетах або контейнерах, щоб використати одразу весь об'єм. Повторно заморожувати фрукти та ягоди не рекомендується, оскільки при цьому губляться поживні властивості.
На зиму можна заморозити будь-який фрукт і ягоду, в тому числі:
- полуниці;
- смородину;
- чорниці;
- аґрус;
- жимолість;
- малину;
- ежемаліну;
- вишню;
Правильний процес заморожування ягід дозволить надовго зберегти всі корисні властивості та вітаміни, при цьому зовнішній вигляд, смак та аромат ягід практично не змінюється. У заморожених ягодах зберігаються такі незамінні речовини, як каротин, вітаміни В1 та В2, а також вітамін С.