За допомогою ножа розділіть кожну зливу на дві половинки, кісточку заберіть. Скляну дошку або тацю застеліть фольгою, викладіть половинки слив без кісточок в один шар. Заберіть у морозилку на ніч. За ніч сливи повністю заморозяться і легко відокремлюватися один від одного.
Стиглі, але міцні плоди з пружною м'якоттю підійдуть для заморозки сливи половинками, часточками або кубиками, а також для заморожування сливи з цукром, м'які плоди – для заморожування у вигляді пюре. Сливу потрібно добре помити, дати воді стекти та обсушити рушником. Слива має бути чистою і абсолютно сухою.
Заморожувати можна будь-які фрукти, у тому числі і сливи. З них можна, можливо потім варити компоти, робити начинку для пирогів, пиріжків та тортів.