Чи можна зберігати ковбасу у холодильнику?

Напівкопчені та варено-копчені ковбаси при кімнатній температурі (не вище 20°) зберігають до 3 діб, у холодильнику, при температурі від 0° до + 8° – 10 діб. Такий же термін допустимий для м'ясних копченостей (копчених рулетів, шинки, грудинки тощо).

4 місяці За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується кілька разів. Вживання продуктів харчування, у яких минув термін придатності, заборонено.

12 годин Сир, ковбаси, сосиски, риба, курка та їм подібні продукти відносяться до швидкопсувних і після розтину упаковки повинні бути з'їдені протягом 12 годин. Причому за умови, що цей час їжа проведе саме у холодильнику, а не на плиті чи столі.

Найкраще тримати улюблений продукт у герметичному пластиковому контейнері. Якщо такого будинку немає, підійде харчовий папір чи крафтові пакети. У разі коли потрібно сильно збільшити термін зберігання вареної ковбаси після розтину, можна змастити палицю олією або лимонним соком.