Бульйон із грибами краще вжити відразу після приготування. Але за гострої необхідності його можна відправити в холодильник – не більше ніж на 24 години. Якщо перша страва приготована: із плавленого сиру – 48 годин; з натертого твердого сиру – 36 годин.
2 місяці Кістковий бульйон можна використовувати скрізь, де використовується м'ясний чи курячий бульйон, наприклад, у супах, підливах, соусах. Кістковий бульйон можна заморожувати та зберігати в холодильнику до 1-2 місяців та більше.
СанПіН (санітарно-епідеміологічні правила та норми) свідчать: зберігання готових охолоджених супів при температурі 2-6 ° С допускається протягом не більше 2 діб; пастеризованих (прокип'ячених двічі) – до 7 діб; приготованих з використанням консервантів – 5 діб.
Термін зберігання супу із консервів.
Вид консервів, з яких готується суп | Термін зберігання страви |
---|---|
Суп з м'ясних консервів | Від 2 до 5 днів |
Суп із рибних консервів | 1 день, максимум 2 дні |
Суп з грибних консервів | Максимум 3-4 дні |
May 3, 2019