Чи можна заварювати чай вдруге?

Така економія недоцільна, оскільки при повторному заварюванні в чаї не залишається ніяких корисних речовин. Крім того, деякі сорти чаю через деякий час після заварки починають виділяти токсичні речовини. У зв’язку з цим використовувати чай вдруге не рекомендується .Mar 6, 2019

Якщо перед вами – дешевий чай у пакетиках, його не те, що два-три рази – його один раз би можна було заварити. Ну, а хороший, якісний зелений чай, а особливо – елітний сорт, не просто можна – потрібно заварювати по кілька разів. Головне – робити це не більше чотирьох разів, навіть якщо ви дуже хочете заощадити.

З моменту заварювання чаю запускається і таймер з його терміном придатності. Чай придатний для вживання і корисний наступні 15-20 хвилин. А вчорашній напій слід вилити і не пити в жодному разі – він перетворюється на первинний бульйон.

А після того, як настій охолов до 30°С, рідина перетворюється на привабливий живильний субстрат для грибів та інших мікроорганізмів. Через 2-3 дні життя цієї мікрофлори в заварнику з’являється цвіль, і чай дійсно перетворюється на отруту для людини.