Чи можна заморозити тісто для пряників?

Пісочне тісто також відмінно заморожується. Цукрове печиво або пряники також добре замерзають, хоча процес трохи відрізняється від описаного вище. Оберніть тісто для печива щільно в пластикову упаковку, потім заморожуйте.

Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати в холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморожування. У морозильній камері за температур и-1 5… -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.

Чи піднімуться вироби після розморожування? Відповідь дуже проста – дріжджове тісто можна без проблем заморожувати, а вироби з розмороженого тіста нічим не відрізнятимуться від виробів зі свіжого дріжджового тіста. Заморозити таке тісто іноді дуже зручно і вигідно.

Заморозити можна: дріжджове тісто; готові сформовані вироби; вже готові випечені вироби.