Готове імбирне тісто потрібно тримати в холодильнику, за низької температури. Термін його зберігання – не більше 3 днів, весь цей час воно має зберігатися в герметичному контейнері, загорнутим у плівку, щоб уникнути пересихання. Продовжити зберігання на 2-3 місяці можна, якщо покласти тісто в морозильну камеру.
Пряник не потрібно зберігати в холодильнику, перепади вологості не потрібні. До того ж глазур на прянику в холодильнику може відсиріти. Усе, що потрібно Вашому прянику, – це щільно закрите паковання і відсутність прямих сонячних променів.
Пряники для малювання завжди тверді, щоб не прогиналися і айсинг не кришився. А щоб зробити їх м’якими під час віддачі, достатньо прибрати на ніч у герметичний контейнер зі шматочками яблука, вранці вони будуть м’які, як Вам і треба. Одразу в пакет запаковуйте і так вони довго будуть м’які.