Чи можна заморозити коров’яче молоко?

– Заморожувати можна абсолютно будь-яке молоко – коров’яче, козяче, навіть соєве і мигдальне. – Заморожуйте в тих самих пластикових пляшках, у яких ми його привозимо. – Перед заморожуванням відлийте трохи молока, відсотків 10, щоб пляшку не порвало.

Замерзле молоко розширюється в об’ємі і може розірвати пластик. Після наповнення пляшки молоком її потрібно стиснути, видавити повітря і відразу ж щільно закрити кришкою. У морозильній камері можна розмістити близько 20 літрів молока, але враховуйте, що протягом 4-6 тижнів його потрібно встигнути витратити.

Закип’ячене молоко слід охолодити й розлити по чистих скляних банках, на дно яких покласти по дрібці кухонної солі. Солоного смаку ви не відчуєте, а продукт збереже свої поживні якості на 7-8 днів.

Якщо ви сумніваєтеся, краще вилийте його. Варіант 1: заморозьте молоко в чистій скляній банці або пляшці. Перелийте молоко в чисту скляну банку або пляшку без запаху, захистивши його від запаху риби або м’яса, які можуть бути в морозильній камері.