Чи можна заморожувати чорний хліб?

У морозилці хліб черствіє повільніше, ніж у холодильнику. Перед заморожуванням хліб краще порізати на шматочки і загорнути у фольгу, харчову поліетиленову плівку або покласти порціями в спеціальні пакети для морозилки на застібці. Розморожують хліб, залишивши його при кімнатній температурі на 3-4 години прямо в пакуванні.Feb 17, 2020

Борошняні вироби мають властивість змінювати свій склад під час заморожування, розморожування та підсмажування, тому хліб не можна заморожувати.

Повторно заморожувати хліб не рекомендується, оскільки він стане черствим, клейким і несмачним! Можна заморозити будь-який вид хліба: класичний білий дріжджовий, батон або багет, житній хліб, із цільнозернового борошна, хліб із висівками, добавками (насінням соняшника, кунжуту, гарбуза, кмину, цибулею, часником, маслинами тощо).

Рекомендується загорнути шматочки батона або буханця в харчову плівку або фольгу, а потім укласти їх у контейнер або пакет. У такому вигляді продукт можна заморозити.