Наприклад, якщо в рецептурі тіста для оладок вказано 1/2 ч. ложки соди, то її можна замінити 1 ч. ложкою розпушувача . Така заміна – цілком адекватна, якщо тільки до складу тіста не входить мед – йому потрібна саме сода.
Сода + оцет Для якого тіста підходить: здобне, бісквітне, заварне, пісочне. Як замінювати: 1 чайна ложка розпушувача = ½ чайної ложки соди + ¼ чайної ложки столового оцту. Куди додавати: соду – до сухих інгредієнтів, оцет – до рідких або гашену соду – у готове тісто.
Чим можна замінити соду в рецепті
- Розпушувач По суті це нейтральний порошок, який включає кислоту, луг і крохмаль у вивірених пропорціях. …
- Бікарбонат калію …
- Карбонат амонію …
- Газована вода …
- Спирт …
- Вершкове масло або маргарин
Якщо в рецепті немає кислих продуктів, то використовується розпушувач. Якщо вони є – потрібна сода . У соди є ще один плюс – вона прибирає зайву кислинку, а готова випічка не буде занадто кислою.