Чи можна залишити язик у бульйоні після варіння?

Якщо поїсти гарячим, то можна різати гарячим і подавати з гарніром. Якщо ви хочете зробити нарізку на бутерброди або залишити м’ясо на завтра, краще залишити м’ясо в бульйоні до повного охолодження, щоб сік не витік із м’яса, інакше воно стане сухим.

Заморожувати заново такі шматки вже не можна. Варений яловичий язик перед пакуванням у холодильник необхідно попередньо остудити і тримати там не більше двох днів.

При цьому важливо язик не переварити – переварений він втрачає текстуру і майже всі його принади, що залишилися. У цьому й полягає кулінарна відмінність язика від м’яса – язик має залишатися досить щільним, методи варіння м’яса доти, доки його можна буде різати ложкою, для язика зовсім не придатні.