Чи можна вживати шпинат щодня?

Шпинат – найкорисніший продукт, у ньому міститься достатня кількість заліза для очищення крові та всього організму. Також шпинат активізує діяльність підшлункової залози і нормалізує роботу кишечника. У ньому є багато рослинного білка, вітамінів А С і В. May 7, 2019

Річ у тім, що в шпинаті міститься багато щавлевої кислоти. Тому вживати шпинат не рекомендується людям, які страждають на сечокам’яну хворобу та інші захворювання нирок і сечовивідних шляхів. Також шпинат може бути протипоказаний людям із захворюваннями печінки, жовчного міхура, дванадцятипалої кишки.

Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, тушкують. Свіже листя додають у салати, закуски, бутерброди. Шпинат добре поєднується з м’ясом, рибою, яйцями, сиром, беконом, горіхами, полуницею, авокадо, руколою, кунжутом. З нього варять супи, роблять гарніри, начинки для пирогів і піци, смузі та соки.

Через високий вміст клітковини шпинат прочищає кишечник, що сприяє детоксу і схудненню. А ще шпинат має заспокійливі властивості. Завдяки амінокислоті триптофан, що міститься в ньому, він бореться з реактивною гіпоглікемією.